Συσκευασία πιπεριών 3 τεμαχίων

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι οριζόντιες μηχανές συσκευασίας Flow Pack χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία ενός στερεού μεμονωμένου προϊόντος. Πολλές φορές όμως υπάρχει η ανάγκη για multy συσκευασίες προϊόντων σε φάκελο μορφής pillow bag, όπως για παράδειγμα η συσκευασία τριών πιπεριών διαφορετικών χρωμάτων.

 

 

Για να μπορέσουμε να πετύχουμε μία σωστή συσκευασία αυτού του ιδιαίτερου αγροτικού προϊόντος χρησιμοποιήσαμε μία ειδική έκδοση της Flow Pack  EFP FS 25 OC.

 

Ταινία τροφοδοσίας μεγάλου μήκους

Αρχικά για τη σωστή τοποθέτηση των πιπεριών κατασκευάσαμε μία ταινία τροφοδοσίας συνολικού μήκους 4,3m προκειμένου να χωρέσουν τρεις θέσεις εργασίας τροφοδοσίας. Επιπρόσθετα η ταινία τροφοδοσίας διαθέτει και πατάκια μεταφοράς προϊόντων, πάνω στα οποία τοποθετούνται τα προϊόντα. Με τον τρόπο αυτό οι πιπεριές μεταφέρονται στην ταινία τροφοδοσίας και δεν ολισθαίνουν επάνω στις λαμαρίνες της ταινίας

 

 

Ρυθμιζόμενη φόρμα διπλώματος του film

Για τη διαμόρφωση του film συσκευασίας χρησιμοποιήθηκε ρυθμιζόμενη φόρμα διπλώματος του film λόγω των διαφορετικών διαστάσεων που έχουν οι διάφορες κατηγορίες των πιπεριών.

 

 

Ερπύστρια συγκράτησης προϊόντων

Μία από τις δυσκολίες αυτής της συσκευασίας, είναι το σημείο εκείνο όπου το ωστήριο της ταινίας τροφοδοσίας αφήνει το προϊόν επάνω στο υλικό συσκευασίας και πρέπει πλέον το film να μεταφέρει και τις τρεις πιπεριές ενωμένες. Για το λόγο αυτό τοποθετήσαμε μία ερπύστρια με μαλακές βούρτσες – overhead conveyor – επάνω από το πλαίσιο των ράουλων οριζόντιας κόλλησης, οι οποίες πιέζουν ελαφρά τις πιπεριές στο επάνω μέρος τους και βοηθούν στη συγκράτηση τους καθώς κινούνται από τη φόρμα διπλώματος του film προς το πλαίσιο σιαγώνων της μηχανής.

 

 

Ερπύστρια πλαισίου σιαγώνων

Τέλος για να υπάρχει μία σωστή μετάβαση της τριάδας των πιπεριών προς την ταινία εξόδου της μηχανής τοποθετήθηκε ερπύστρια μεταφοράς προϊόντων στο πλαίσιο των σιαγώνων και τα προϊόντα κινούνται ομαλά κατά την περιστροφή των σιαγώνων.

 

Πενταξόνικο σύστημα servo κινητήρων

Για τον πλήρη έλεγχο των βασικών κινήσεων της μηχανής συσκευασίας χρησιμοποιούνται πέντε ανεξάρτητοι servo κινητήρες οι οποίοι ελέγχουν ηλεκτρονικά την κίνηση,

  • της ταινίας τροφοδοσίας προϊόντων
  • της τροφοδοσίας του υλικού συσκευασίας
  • των ράουλων οριζόντιας κόλλησης του film
  • της ερπύστριας συγκράτησης προϊόντων στην περιοχή της οριζόντιας κόλλησης
  • των σιαγώνων κόλλησης και κοπής του film

ενώ για την εισαγωγή και τη ρύθμιση των παραμέτρων της μηχανής συσκευασίας χρησιμοποιείται έγχρωμη touch οθόνη.

 

Κάντε κλικ και δείτε σε video τη λειτουργία της μηχανής με όλα τα χαρακτηριστικά όπως τα περιγράψαμε παραπάνω.